SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kopenhagen
August 22nd, 2006 by Frank

Morgenvroeg gaan Paula en ik voor 5 dagen naar Kopenhagen. Nadat ik er verschillende keren ben geweest moet ik eerlijk bekennen dat mijn culturele verkenning van deze mooie stad niet veel verder is gekomen dan 1 museum bezoek (terwijl een vrij stevige kater had), iedere keer wel even naar Christiania (kater maakt hier niet zo veel uit…) en verschillende wandelingen door de stad (om de kater weg te krijgen middels een verfrissende wandeling).

christiania.jpg

De verwachting is dat dit bezoek een enigzins ander karakter zal krijgen. Ik ga bijvoorbeeld niet alleen, maar samen met Paula en op bezoek bij Martin die nu samenwoont. Er staan nu ook al verschillende musea en andere culturele bezoekjes op het programma… de andere keren gebeurde dat als we er toevallig aan dachten.

Om het vertrouwde gevoel een beetje te bewaren beginnen we woensdag middag in een brouwerij met bijbehorende kroeg. Die gasten weten een paar lekkere biertjes te brouwen en dat kan ik niet laten lopen. Daarna gaan we inkopen doen in klein Turkije dat in dezelfde buurt ligt en een enorm feestmaal bereiden voor Martin, Mai en Camilla :)

Donderdag gaan we naar een museum dat een half uurtje rijden buiten de stad ligt en Louisiana heet. Daarna rijden we door naar kasteel Kronborg, bekend van Shakespeare’s Hamlet. En dan gaan we vrijdag nog naar het Danske Design Centre, het nationaal museum en misschien nog naar Tivoli.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa