Marconistraat feest

Gistermiddag en -avond was het straatfeest ter ere van het 100 jarig bestaan van de Marconistraat. Na de eerste voorzichtige stapjes de straat op waar veel mensen gezellig met elkaar liepen te babbelen en de trein van Rob aan het bewonderen waren werden we in onze kraag gegrepen “Wie zijn jullie en waar wonen jullie!” wat een beetje klonk als “Ausweiss bitte!”. Nadat we een beetje onder de indruk onze naam en huisadres opgedreund hadden kregen we een naamsticker en moesten we de rest van de dag gelabeled doorbrengen.
Na het eerste voorzichtige praatje “ja wij wonen al zo en zo lang in de Marconistraat” en “wat een mooie straat is het toch” en “oh wonen jullie op dat huisnummer”… kwamen we in de buurt van het podium. En op dat podium stond een van de organisatoren met een microfoon. En met die microfoon ging ze verschillende mensen interviewen over hun ervaringen met en in de Marconistraat. Soortgelijke zaken als hierboven geschetst kwamen aan de orde. Maar opeens kwam ze onze richting uit! Shit… is mijn biertje toch net leeg… en schat heb jij het een beetje koud? Nou dan gaan we snel ff een vest voor jou halen en een biertje voor mij. En gelukkig bleef de interviewer met microfoon steken bij de mensen naast ons wat ons de gelegenheid gaf om te vluchten in plaats van trots te declameren waar en waarom wij in de Marconistraat wonen.

Later kwamen de onderburen en leerden we nog wat andere leuke mensen kennen. Het aantal lege flessen wijn rond onze tafel bleef ook maar toenemen en het werd verdraaid nog gezellig ook. :D

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.