SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Moeten we hier nou blij mee zijn???
August 9th, 2007 by Frank

De beheerder van het Nederlandse hoogspanningsnet, Tennet, heeft in een rapport laten weten dat Nederland binnen enkele jaren stroom kan gaan exporteren i.p.v. importeren. Dat klinkt allemaal leuk… onafhankelijk van andere landen en de mogelijke opbrengsten voor in Nederland gevestigde bedrijven.

Persoonlijk ben ik er niet zomaar gelukkig mee. Er worden namelijk kolencentrales gebouwd. En dat terwijl Nederland de vervuilste lucht kent van Europa. Kolencentrales zullen nou niet echt bijdragen aan het oplossen van ons milieu probleem.

Bovendien wordt er een locatie gezocht voor een nieuwe kerncentrale. Nu hoor je de laatste tijd weer steeds vaker in het nieuws dat kernenergie schone energie is. Ik vraag me toch werkelijk af waarom massa’s Nederlanders in de jaren 70 en 80 de straat op zijn gegaan om tegen kernenergie te protesteren. Is het nationale geheugen dan werkelijk zo slecht? Kernenergie is niet schoon! De reststoffen zijn dermate giftig dat ze duizenden jaren opgeslagen moeten worden in afgeschermde bunkers, voordat de giftigheid tot acceptabele proporties gedaald zijn.

34216.jpg

Daarnaast wilt Nederland een innovatief land zijn… waarom wordt er dan niet ‘en masse’ geinvesteert in het uitbreiden van duurzame energie?

En nog een laatste punt is dat het hoogspanningsnet na het gereed komen van verschillende nieuwe kolencentrales in noord Nederland, de wind energie die in dezelfde regio opgewekt wordt, niet meer ‘vervoeren’. Schunnig toch! En dat heeft allemaal te maken met financiele macht van de energieleveranciers die de kolencentrales bouwen.

Waar is de kritische noot die ik van de kranten verwacht? Ik vraag u… moeten we hier blij mee zijn?Š


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa