Spaarpunten… flauwekul

Omdat ik weer een paar centen om m’n spaarrekening van de Postbank… euh… ING heb bijgeschreven, kreeg ik extra spaarpunten. Goh, leuk… Ik had eigenlijk nog nooit gekeken wat je met die spaarpunten kunt doen, maar wat ik nu zag vond ik wel een beetje flauwekul.

Philips radio

Philips radio

Voor het weinige aantal spaarpunten dat ik heb, zou ik een radio kunnen kopen. Aangezien we tegenwoordig van de minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties allemaal een rampen pakket (zie www.denkvooruit.nl) moeten hebben waarin ook een radio op batterijen moet zitten, leek me dat we een verstandige keus. Met een x aantal spaarpunten moet ik echter nog altijd € 50,- bij betalen! Jaaaa, krijg nou ‘t heen en weer. Aangezien ik vermoed dat de prijzen die de Postbank/ING noemt weinig realiteitszin hebben, zoek ik maar eens even online. Volgens de ING spaarpunten winkel kost deze radio € 90,- advies verkoopprijs. Dan is het wel vreemd dat je ‘m bij de Philips webwinkel voor maar € 79,99 kunt kopen!

Bij de Postbank/ING spaarpuntenwinkel kun je deze radio voor 4.500 zuur verdiende  ;) spaarpunten en € 45,- kopen. Bij Bol.com koop je exact dezelfde radio voor € 73,- (incl. verzendkosten). Postbank/ING pretendeert dat mijn spaarpunten zo’n € 10,- per 1.000 spaarpunten waard zijn, want € 45,- van de adviesverkoop prijs af in ruil voor 4.500 spaarpunten. Zelfs als ik van de prijs in de Philips webwinkel uit ga, mis ik toch alweer snel een tientje of 1.000 spaarpunten. Bij andere webwinkel is het verschil nog groter.

Als Postbank/ING klant krijg je dus spaarpunten als beloning voor sparen. Je krijgt natuurlijk ook rente, maar dat houdt ook niet over. De rente die de ING op de internet spaarrekening geeft is slechts 2,5% terwijl je elders al gauw 4,5% rente krijgt. Bij NIBC (een Nederlandse bank) krijg je maar liefst 4,8% rente en dat is ook op een internet spaarrekening, dus even makkelijk weer je geld opnemen.

ING geeft dus als goedmakertje voor de lage rente, spaarpunten… en daarmee wordt je ook al besodemieterd.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.