Een pak slaag…

Buschauffeurs in Ede zijn woensdagochtend niet aan het werk gegaan. Ze voelen zich onveilig na meerdere incidenten en vinden dat de politie en het management van vervoerder Veolia niet genoeg doen om hun veiligheid te garanderen. Vorige week waren er drie incidenten waarbij buschauffeurs werden geslagen, bedreigd of anderszins agressief bejegend. Daarna zijn afspraken gemaakt met politie en chauffeurs over hoe daarmee moet worden omgegaan. Dinsdag ging het echter weer fout. Een buschauffeur zou ‘in de problemen zijn geraakt’ in een bus vol scholieren. Het duurde een halfuur voordat de politie ter plaatse was.

Intimidatie

Intimidatie

Eigenlijk is dit te gek voor woorden. Volwassenen die geintimideerd zijn door een paar scholieren en daarom ondersteuning van de politie nodig hebben om onbedreigd hun werk te kunnen doen. Ook in grote steden in de Randstad is voelbaar wat de chauffeurs dwars zit. Met name de dreigende en vaak treiterende houding die (allochtone) jongeren kunnen aannemen is soms moeilijk te benoemen en/of te bewijzen. Zo ‘glad’ zijn die knapen wel.

Wat ik er vreemd aan vind is dat nou net allochtone jongeren het vaak hebben over ‘respect’. Ze geven dan aan dat ‘respect’ erg belangrijk voor hen is en dat ze gerespecteerd willen worden. Geen probleem zou ik zeggen, maar geef dan zel meteen het goede voorbeeld! Dat de naam van allochtone jongeren zo vaak in verband gebracht wordt met criminaliteit en andere vervelende gebeurtenissen, hebben ze volledig aan zichzelf te danken. Laat ouders en vrienden elkaar maar eens aanspreken op het gedrag dat de oorzaak is van steeds weer betrokken zijn bij geweld, criminaliteit en intimidatie.

Maar wat ik wellicht nog minder begrijp is hoe de verhouding tussen jongeren en ouderen zo verstoord kan raken. Volwassenen die bang zijn voor een groepje jongeren, die hulp vragen aan de politie… te bizar voor woorden!

Vroeger zouden ze een stevig pak slaag gekregen hebben. En als de buschauffeur dat pak slaag niet had uitgedeeld, dan had vader en/of moeder daar nog eens een pak billenkoek bij gegeven!

Billenkoek

Billenkoek

This entry was posted in Blog, wantoestanden and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.