Flying high… pricing high?

Recent wilde ik een vlucht van Amsterdam Schiphol naar London boeken. De prijs voor een retourvlucht is dik € 200,- Euro. En voor diegenen die denk goh, wat duur, is er een knop waar de prijs uitgesplitst wordt. Dan kunt u zien waar elke euro aan besteed wordt, of waarom een ticket zo duur is.

Leest u even mee? De prijsspecificatie zoals door KLM opgegeven:

  • Ticketprijs € 49,00
  • Boekingskosten € 10,00
  • Brandstoftoeslag € 70,00
  • Luchthaven Passagiersservicetoeslag € 35,23
  • Luchthaven Passagiersservicetoeslag € 14,89
  • UK vliegpassagierstoeslag € 13,77
  • Veiligheidstoeslag € 12,68
  • Geluidsisolatietoeslag Nederland € 2,00
  • Prijs: € 207,57
  • Aantal passagiers 1

De ticketprijs van € 49,- euro klinkt erg laag voor een afstand van zo’n 400 kilometer, enkele reis. Reist u 2 maal 400 kilometer met de trein dan bent u echt meer dan € 49,- euro kwijt. Maar dan komt het… boekingskosten, brandstoftoeslag, luchthaven passagiersservicetoeslag en nog een keer luchthave passagiersservicetoeslag, UK vliegpassagierstoeslag, veiligheidstoeslag en geluidsisolatietoeslag.

Sorry hoor, maar ik begrijp ‘t even niet meer. Boekingstoeslag lijkt me volstrekte onzin. Net zo onzinnig als wanneer de bakker € 0,05 cent erbij zou tellen voor het afrekenen en gebruik van z’n kassa. Volslagen absurd. Die tien euro mogen ze in de prijs van het ticket verrekenen ipv apart te noemen. Brandstoftoeslag… ja ook ik schrik bij de benzine pomp, maar laat de KLM die kosten ook gewoon in de ticketprijs verrekenen. Bovendien vraag ik me af of dit bedrag wel kost aangezien KLM geen accijns over de kerosine hoeft te betalen!

En dan twee maal passagiersservicetoeslag en nog een keer UK vliegpassagierstoeslag. Kan iemand me misschien uitleggen wat ik hiervoor koop?

En de veiligheidstoeslag? Is dat om ervoor te betalen dat ik langer in de rij moet staan, m’n flesje water moet inleveren en alleen toiletspullen die ik in de luchthaven winkel gekocht heb met de handbagage mee in het vliegtuig mag nemen? Volgens mij wordt ik hier dubbel gepakt….

Geluidsisolatiekosten… sjemig, hoe verzinnen ze het. Ik ben helemaal perplex van deze ronduit absurde opsomming. Je reinste geldklopperij en waar maakt de Tweede Kamer zich druk om? Ja hoor… dat Wilders weer een heftig toontje aangeslagen heeft. Nou, ik kan wel wat belangrijkere dingen bedenken. Misschien welke zinnige dan wel onzinnige zaken in de prijs van een ticket worden opgenomen.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>